Diensten

FIREinstall is dé specialist in brandveiligheid en brandpreventie. Wij adviseren over de mogelijkheden, installeren de systemen en beheren onze oplossingen om de veiligheid in bedrijfsruimtes en in woningen te verbeteren.

Deskundig advies

Brandveiligheid en brandpreventie vragen om specifieke eisen en concrete uitgangspunten. Wat is er nodig en welke oplossingen zijn er beschikbaar? FIREinstall adviseert over de mogelijkheden om brand in bedrijfsruimten duurzaam te blussen en brand op rieten daken te voorkomen. Stel ons je vragen, dan vertellen we er graag meer over of brengen we een vrijblijvende offerte uit.

Installatie van systemen

FIREinstall is officieel en gecertificeerd dealer van zowel AF-X Fireblocker als RUPAKO rieten dak sprinklers. Dat betekent dat we zowel de blusapparatuur, sensoren, sprinklers, de watervoorziening en/of het besturingssysteem op locatie installeren. Dat doen we met ons eigen team van specialisten of in samenwerking met professionele partners. Op die manier installeren we een compleet systeem, dat we 100% werkend opleveren.

Beheer en onderhoud van brandmeldinstallaties

Gebouwen met een brandmeldinstallatie moeten voldoen aan de normen NEN2535 en NEN2654-1. Dat betekent dat een daarvoor opgeleide persoon maandelijks beheerstaken moet uitvoeren en een specialist het preventief jaarlijks onderhoud. FIREinstall is daarvoor opgeleid en gecertificeerd. Wij voeren het beheer en onderhoud van de brandmeldinstallatie uit, bijvoorbeeld gericht op automatische melders met handbrandmelders en sprinklers bij particulieren en bedrijven.

RUPAKO rieten dak sprinkler: brandpreventie voor rieten daken

Onze diensten leveren we onder andere voor RUPAKO rieten dak sprinklers. Het is ons eigen systeem, sinds de overname van RUPAKO in 2015. Dat maakt ons de ervaren expert en deskundige voor advies, installatie én het beheer van dit systeem voor brandpreventie voor rieten daken.

AF-X Fireblocker: duurzaam brandblussysteem zonder water

Daarnaast leveren we onze diensten voor AF-X Fireblocker. Als officieel en gecertificeerd dealer kennen we dit in Nederland ontwikkelde systeem, passen we het toe in bedrijfsruimten en zorgen we voor het belangrijke beheer en onderhoud. Bovendien leggen we graag uit over dit duurzame brandblussysteem om zonder water te blussen.

Brandpreventie rieten daken

Wilt u een rieten dak laten aanleggen op nieuwbouw? Door FIREinstall vanaf de start te betrekken bij uw nieuwe woning installeren wij onze systemen zonder hinder. Al snel nadat uw aannemer start gaan wij van start zodat uw woning vanaf de eerste dag veilig is. Bestaande woningen met rieten daken voorzien wij natuurlijk ook van branddetectie-, -beveiliging, – preventie en sprinklersystemen. Wij leggen de leidingen onder de nokvorsten aan zodat uw dak zijn prachtige uitstraling behoudt. De sprinklers worden over uw bestaande rieten dak geplaatst. Het is dus niet nodig om uw rieten dak te vervangen om uw veiligheid te verhogen.

Onze systemen doen geen afbreuk aan de uitstraling van uw rieten dak, het is zonde als veiligheidsmaatregelen uw prachtige rieten dak verstoren. U wilt niet hoeven kiezen tussen veiligheid en uitstraling. U kiest voor (het behouden van) een rieten dak vanwege de prachtige verzorgde uitstraling en wij zorgen ervoor dat uw woning zo blijft. U heeft een scherp oog nodig om ons systeem op menig rieten dak geïmplementeerd te zien. Als u weet hoe u onze systemen herkent ziet u dat wij al vele panden veiliger hebben gemaakt.